Pew Research Center publisert en interessant rapport denne måneden av resultater fra studier online sosiale atferd av amerikanske tenåringer som tyder på at, mens flertallet (72 prosent) av gutter og jenter i alderen 13 og 17 spille dataspill, ungdoms jenter er langt mindre sannsynlig enn sine mannlige kolleger å regelmessig spille spill online.

slots online

Konkret 84 prosent av guttene og 59 prosent av jentene som ble spurt i en fersk undersøkelse sier de spilte spill på enten en konsoll, PC eller mobil enhet. Av disse 34 prosent av guttene sier de spilte Gratis spill på nett  hver dag, mens bare 8 prosent av jentene sa det samme.

Det er et spennende stykke data i lys av populer oppfatningen av online spill som områder dominert av stemmene til unge menn. Faktisk går rapporten på påstanden om at mens 71 prosent av tenåringsgutter som spiller spill på nettet velger å bruke voice chat mens du gjør det, 72 prosent av jentene ikke gjør det.

Det er ikke nødvendigvis fordi jenter er mer sannsynlig enn gutter til å spille spill på mobile enheter, heller. “Dette var ikke tilfelle i det hele tatt,” medforfatter av studien Amanda Lenhart fortalte Kotaku. “Jeg ble overrasket over hvor mange jenter som spilte alle typer spill.”