Bekymringer om mangfold, barnearbeid og usikre prosedyrer har økt i løpet av de siste fem månedene. Det vil alltid være folk som er uenige at moteindustrien ikke gjør nok, og det er noe som kan forventes.

I flere år har det vært diskutert om moteindustrien er villige til å anerkjenne den feiende makt og innflytelse den har. Mange føler sinne at de fleste modellene er hvite, selv om den amerikanske befolkningen blir stadig mer mangfoldig. Bethann Hardison har i fem år vært på besøk designere rundt om i verden som ikke bruker mångrasiga modeller. Det har helt klart vært en endring i 2007.

Art Comments, 2007 Flickr.

Klærne er merket “Made in New York” og “Made in America” ​​er noe som har blitt viktigere enn noen gang. En av de store inspirasjonskjelder er Charles Eames, som ble kjent for sin DSW stol i 1940. De fleste mennesker ønsker å kjøpe amerikanske produkter igjen. New Yorks møller holde mer kontroll over kvalitet og passform. Om nødvendig, kan de raskt gjøre endringer i design.

Foreldre, forbrukere og helseeksperter er skuffet over hvordan unge og tynne modeller som brukes til å markeds klær for kvinner i voksen miljøer. CFDA er en helse organisasjon som søker å sikre at du unngår å bruke modeller som viser tegn på spiseforstyrrelser. Det vil fraråde bruk av “skjelett modeller.”

Modellenes størrelse fortsetter å hjemsøke bransjen. Mike Jeffries har avvist store kunder som ikke passer inn i butikken definisjon av vakre mennesker. Jeffries beklaget, men det er faktisk hvordan det er vanligvis følte i moteverdenen.